FAQ

Hier vind je de antwoorden op vragen die veel gesteld worden.

Heb je een vraag?  Stel hem hier!

Veel gestelde vragen


Kan Sleep Well Tape helpen bij snurken?

Ja, veel van onze gebruikers die snurken merken dat het snurken afneemt of helemaal verdwijnt. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Snurken kan ertoe leiden dat je minder diep slaapt, overdag meer vermoeid bent, en kan op termijn zelfs een voorbode zijn van slaapapneu.  

-------------------------

Ik gebruik een CPAP voor mijn slaapapneu. Kan ik dan ook tapen?

Ja, het is zelfs heel verstandig de Sleep Well Tape te gebruiken. Ik zie veel mensen met slaapapneu, en vaak denken ze dat ze de tape niet hoeven te gebruiken omdat het masker hen dwingt door de neus te ademen. Maar veel CPAP-gebruikers vertellen me later dat ze met de tape toch een stuk beter slapen. Blijkbaar valt de mond, ondanks dat het masker niet goed werkt bij een open mond, toch regelmatig wat open wanneer ze slapen. 

Er is trouwens medisch onderzoek gedaan dat deze observatie ondersteunt. Bij het onderzoek ging het AHI bij CPAP gebruikers die gingen plakken van 8,3 naar 4,7 per uur.

      Medisch onderzoek CPAP en tapen

-------------------------

Ik heb een baard. Werkt de tape dan ook?

Veel mannen met een snor of baard kunnen prima overweg met de tape. Ze plakken het van links naar rechts, en wat meer over de lippen (tuit je lippen een beetje en plak het er dan op).

-------------------------

Kan ik mijn kind laten plakken?

Ook veel kinderen ademen 's nachts door de mond. Dus begin eens met te observeren of dat het geval is. Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen plakken. Maar leer je kind zelf te plakken, en maak zeker een lipje aan de tape (zoals uitgelegd in de gebruiksaanwijzing). Wordt het kind onrustig van de tape, dan zal het de tape er zelf afhalen.

-------------------------

Ik gebruik een MRA of een beugel die het knarsetanden moet stond. Kan ik dan tapen?

Ja, soms is het even wat lastiger en moet je bijvoorbeeld 2 stukken tape gebruiken. Maar ga tapen, je zal waarschijnlijk beter en dieper gaan slapen. En wordt het tandenknarsen duidelijk minder.

-------------------------

Ik moet 's nachts vaak mijn bed uit om te plassen. Kan Sleep Well Tape daarbij helpen?

Ja, ik hoor van veel Sleep Well Tape gebruikers dat ze minder vaak moeten plassen. Wanneer je door je neus ademt, hou je het koolzuurgas dat je lichaam maakt beter binnen. En koolzuurgas ontspant het glad spierweefsel dat je blaas omringt. Je blaas blijft groter en kan meer urine opnemen, zodat de prikkel om te plassen uitblijft.    

-------------------------

Ik heb nogal eens last van verkrampte spieren tegen de ochtend. Kan Sleep Well Tape daartegen helpen?

Die verkramping kan voortkomen uit een verzuring van het lichaam, en dan vooral de spieren. En dat kan weer veroorzaakt worden doordat je 's nachts diep ademt met je mond open. Je verliest te veel koolzuurgas, en het lichaam gaat dat compenseren door melkzuur te maken in je spieren. En dat voelt als vermoeidheid en kramp. Dan kan tapen met Sleep Well Tape zeker helpen. Ik heb cursisten gezien waarbij het wakker worden met kramp snel voorbij was.

-------------------------

Ik lees in de gebruiksaanwijzing dat ik de tape niet moet gebruiken als ik alcohol heb genuttigd. Waarom?

We willen voorkomen dat iemand dronken het bed in gaat, toch plakt, 's nachts moet overgeven en dan ontdekt dat de tape in de weg zit. Dat is de enige reden (net zoals,  wanneer je misselijk bent en bang bent dat je misschien gaat overgeven, je niet moet tapen). Wanneer ik 's avonds een glaasje rode wijn drink, tape ik gewoon.  

-------------------------

Hoe breed is de tape en hoeveel meter zit er op een rol?

De tape is 2,5 centimeter breed en er zit 7 meter op een rol.

-------------------------

Kan ik de tape afscheuren of heb ik een schaar nodig?

Je kan er heel gemakkelijk een stukje afscheuren.

-------------------------

Waarom wordt de tape niet geadviseerd bij maag- en darmklachten?

Heel simpel: als de kans bestaat dat je over gaat geven, zou ik de tape niet gebruiken. Dat is de enige reden.

-------------------------

Heel soms wordt de tape wat nat en laat dan los. Kan ik daar wat tegen doen?  

Het enige nadeel van onze  tape is dat hij wat gemakkelijk loslaat wanneer hij vochtig wordt. Maar wanneer je hem dan afdroogt, dan plakt hij wel weer goed. Soms helpt het de tape iets te verbreden door twee stukjes te gebruiken die je over elkaar heen plakt. Dan krijg je dus tape van meer dan 4  cm breed.

-------------------------

Ik kreeg een bericht van post.nl dat ze het pakket hebben bezorgd, maar we hebben niets ontvangen. Hoe kan dat?

Bij Post.nl hebben ze nu het systeem dat ze vaak eerst dat berichtje sturen en later het pakje echt afleveren. Snap jij het nog? Waarschijnlijk krijg je het dus (over)morgen.

Heb je een vraag? Stel hem hier!