Erling Haaland plakt elke nacht

In de laatste blog vertelde ik iets over Olga Swiatek en hoe ze traint met tape op haar mond.

Toptennister Iga Swiatek gebruikt tape

Erling Haaland slaapt met tape 

Wat blijkt: de topvoetballer Erling Haaland slaap elke nacht met tape op zijn mond omdat hij ervan overtuigd is dat door de neus ademen het beste is.

Haaland is the spits van Manchester City en is een sensatie in Engeland. In het seizoen 2022/23 scoorde hij in 35 competitiewedstrijden 36 goals (en dan nog 12 in 12 Europacupwedstrijden).

 

Interview met Erling Haaland

Onlangs werd hij geïnterviewd door Logan Paul. Die heeft op YouTube een podcast waarin hij allerlei topatleten interviewt.

Erling Haaland wordt geinterviewd door Logan Paul en praat over slapen met mondtape

Ik heb een segment daarvan voor je vertaalt:

Logan Paul: “Heb je een geheim trainingswapen? Is er iets dat je hebt ontdekt dat je atleten zou adviseren omdat het hen beter maakt.”

Erling Haaland: "Ik denk dat slaap het allerbelangrijkste is. Om goed te slapen gebruik ik ('s avonds) een bril die blauw licht blokkeert. Ik doe hem drie uur voordat ik ga slapen op. En ik zorg dat ik geen prikkels meer krijg wanneer ik slaap (hij bedoelt denk ik dat hij zijn slaapkamer koel, stil en geheel donker is)." 

Erling Haaland: "Kleine dingen testen en daar mee bezig zijn loont op de lange termijn echt de moeite. Maar ik gebruik niet zo’n ring (hij bedoelt de Oura ring) die je slaap volgen. Ik wil niet ontdekken dat die ring me vertelt dat ik niet zo goed heb geslapen, terwijl ik dacht dat ik een goede nachtrust had gehad."

Logan Paul: "Ik weet hoe belangrijk het is altijd door de neus te ademen, ook wanneer je sport. Maar ik heb moeite door de neus te ademen." (Buteyko therapeuten hebben trouwens een trucje om je neus open te krijgen: het heet de Neus Opener. Ik leg hem hier verder uit).

Erling Haaland: ”Mischien mote je je mond af gaan plakken ;s nachts. Of wanneer je traint. Serieus, ik slaap ermee. Elke nacht. Het helpt me door mijn neus te ademen wanneer ik slaap.”

Probeer Sleep Well Tape

Wil je Sleep Well Tape proberen (en net als Erling Haaland merken dat het je nachtrust sterk verbetert)?

Sleep Well Tape kopen

Het hele interview

Het hele interview staat op YouTube. Het fragment hieronder begint na 26 minuten wanneer Erling Haaland over slapen begint te praten (het eerste stuk is minder interessant denk ik).

Over de schrijver
Ademen is leven, maar een goede gezondheid staat of valt met een goede ademhaling. Ik ben sinds 2000 Buteyko therapeut en helpt mijn cursisten met het verbeteren van hun ademhaling. Door de neus ademen (en 's nachts tapen) zijn daarbij essentieel.